Menü Bezárás

10.000 gyerek táboroztatását támogatja a Főváros

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján idén 10 ezer 14 év alatti gyerek kap 10 ezer forintos támogatást, hogy ezzel is segítsük a járvány és válsághelyzetben a munkavállaók helyzetét.

A Fővárosi Önkormányzat költségvetési szerve, a Mozaik Gazdasági Szervezet az Iskolakapun Kívüli Tevékenységek programsorozaton belül 2013 óta szervezi budapesti köznevelési intézmények diákjainak és pedagógusainak nyári táboroztatását.

Idén emellett a Főváros további segítséget nyújt a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került családok (különös tekintettel az általános iskolában tanuló gyerekek családjaira) részére a nyári, iskolai szünet időtartamát lefedő időszakban a gyermekek felügyeletének megoldásában. Ennek érdekében a Fővárosi Önkormányzat 10.000 budapesti gyermek 5 napos táborozásához biztosít kedvezményes lehetőséget, sport-, művészeti-, személyiség-, és készségfejlesztő, érzékenyítő, prevenciós, tehetséggondozó és felzárkóztató programok és foglalkozások szervezésének nyári napközis formában történő lebonyolításához.

A programot a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács kezdeményezte azért, mert a járványveszély miatt számos cégnél kötelezően kiadták a szabadságokat, így sok munkavállaló, akinek gyereke van nehéz helyzetbe került a nyári iskolaszünet idején.

A programban támogatott partnerként vehet részt bármely olyan – napközis táboroztatásban tapasztalattal rendelkező – budapesti székhelyű vagy telephelyű intézmény, szervezet, vagy egyéni vállalkozó, aki a 2020. évre a táborozási tevékenységét az illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala járási (fővárosi kerületi) népegészségügyi intézeténél igazoltan bejelentette.

Azon budapesti intézmények és szervezetek, vállalkozások részére, amelyek (legfeljebb 35.000 Ft/fő/5 nap részvételi díjú) táborában budapesti gyermekek kedvezménnyel vehetnek részt, a kedvezmény erejéig, de legfeljebb gyermekenként 10.000 Ft/fő támogatást biztosítunk a szülők terheinek csökkentése érdekében (a szülők által történt befizetést pénzügyi bizonylattal igazolni szükséges majd). Ha egy gyermek után már igénybe vettek ilyen támogatást, akkor másik táborban már csak a támogatás fennmaradó összege vehető igénybe, de összesen nem haladhatja meg az egy gyermek után járó 10.000 Ft-ot.

A hozzájárulás olyan gyermek után vehető igénybe, aki 14. életévét 2020. augusztus 31. napjáig nem töltötte be és Budapesten állandó lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik.

Megosztás